петък, 26 юли 2013 г.

Непрофесионализъм нагледно

Публикуваме нагледен пример как едно партийно назначение на "правилния" човек на позицията PR в Областна администрация Бургас, може да направи за смях в публичното пространство институцията Областен управител не само пред българските, но и чуждите медии. Ако някога ви се прииска и вие да напишете нещо, но нямате идея как става, обърнете се към хора и агенции, които го могат. Уверяваме ви, така ще си спестите много излишни емоции и обяснения.
Предлагаме ви цялостния текст на "творбата", изфабрикувана от поредната партийна калинка.

Р е п у б ли к а   б ъ л г а р и я
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Дата: 25.07.2013 г.

- ПОПОВОД ПРИКЛЮЧИЛИЯ  МАНДАТ НА ГЕНЕРАЛНИЯКОНСУЛ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ В БУРГАС ДЖЕМ УЛУСОЙ  ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА БУРГАСКА ОБЛАСТ ПАВЕЛМАРИНОВ  ГО ИЗПРАТИ НА ОФИЦИЛНА СРЕЩАПРЕМИНАЛА В АТМОСФЕРА НА РАЗБИРАТЕЛСТВО И ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
- В ЗНАКНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ЗАСЛУГИТЕ МУ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОБРОСЪСЕДСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВОМЕЖДУ НАШИТЕ ДВЕ СТРАНИ НА Г-Н УЛУСОЙ БЕ ВРЪЧЕН ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
- БОГАТА РАВНОСМЕТКА ОТ ОСЪЩЕСТВЕНИ СЪВМЕСТНИПРОЕКТИ  И ВЗАИМЕН ОБМЕН В ОБЛАСТТА НАБИЗНЕСА, КУЛТУРАТА И БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ С ПОМОЩТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НАБУРГАСКА ОБЛАСТ И ГЕНЕРАЛНОТО КОНСУЛСТВО НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ В БУРГАС
 
По повод приключилиямандат на Генералния консул на Република Турция в Бургас г-н Джем Улусой, на 25юли /четвъртък / в сградата на Областна управа –Бургас  се проведе официална среща за сбогуване наОбластният управител на Бургаска област Павел Маринов  с г-н Генералния консул Улусой, на която бенаправена равносметка за ползотворната работа осъществена между двете страни повреме на мандата на генералния консул у нас.
На срещата присъстваха и заместник-областните управители на Бургаска област ЕвгениВрабчев и Юсеин Мехмед.
В обстановка на сърдечност, приятелство и откритдиалог представителите на двете страни отчетоха извършеното и обсъдиха възможностите за подобряване равнището надобросъседските отношения между нашата страна и Република Турция и по-специалноотделиха внимание на задълбочаване на икономическите, търговски и туристически връзки между Бургаска области областите Къркларели и Одрин. Особен акцент в разговорите бе поставен върхуусилията на двете страни за подобряване на пътната инфраструктура, както и заоблекчаване на трафика между двете съседни приятелски държави по граничнитеконтролно-пропусквателни пунктове в Малко Търново и Лесово.
Областният управител на Бургаска област Павел Мариновзаяви, че е информиран за извършените плодотворни съвместни инициативи презизминалия двегодишен период от мандата на г-н генералния консул. Той сподели, че съгласно традиционния духна взаимно сътрудничество, приятелство и добросъседски обмен  и в бъдещеконтактите на Областна администрация в Бургасс Генералното консулство ще запазят  солидния си добронамерен тон и характер. Здрава база за това саосъществените вече  редица полезниинициативи като например проведените множество бизнес срещи, семинари и разменени делегации между Търговско-индустриалнатакамара и Търговско промишлена палата в Бургасс Регионалния клон в Бургас на Турско –българската търговско-индустриалнакамара.  Този информационен обменнесъмнено е  допринесъл за установяванена по-добри и още по ефективен диалог между бизнесмени от двете страни. Според г-н Улусой съществуват много и различни бизнес намеренияза инвестиции в Бургаска област от крупни индустриалниконцерти в Турция за производство например натрактори и селскостопанска техника у нас.
Освен това по линия на трансграничнотосъвместно сътрудничество са подготвени доста проекти с Областна администрацияКъркларели, някои от които са приключили, а по други продължава да се работи ив момента. Сред по-важните от тях се открояват следните проекти:
1.     „2010-ново начало за популяризиране на трансграничното природно, културно иисторическо богатство”  на стойност 92 хиляди евро. Проект, в койтоОбластната администрация Бургас е партньор а, водеща в него е администрациятана Къркларели
2.     „Погледнив бъдещето, запази наследството” на стойност 149960, хил. евро. Проектът е със срок декември 2013 г. Втози проект българската страна е водеща, а администрацията на Къркларели епартньор.
3.      ОбщинаБургас и Община  Къркларели работихазаедно по инициативата „Зелени коридори”за популяризиране на природното, културното и историческо наследство в дватарегиона.
В списъка с активина ползотворното сътрудничество нелипсват и хуманитарно-благотворителни инициативи като например проведеното на02.06.2013 г. състезание с инвалидниколички между Турция, Гърция  и България,в което  са участвали осем души от Бургасс увреждания, придружавани от техни близки. Организатор от турска страна наблаготворителната инициатива е било Сдружението в Одрин за подпомагане наинвалиди и техните семейства Известно е, че предложението и съдействието зацялостната подготовка е дошло от Генералното консулство поради, коетоОбластният управител на Бургас Павел Маринов благодаря на г-н Улусой, че е далвъзможност на хората със специални потребности да пътуват до Турция, да бъдат  част от събитието, да участват и да спечелятнаграда.
По време на мандата на г-нгенералния консул са осъществени и проекти между училища от двете области,проекти между Бургаската Търговско икономическа камара и Търговската палата наКъркларели като всяка от тези инициативи е станала възможна благодарение и наизключителната подкрепата на г-н Генералния консул.
На срещата бяха набелязани иконкретни мерки в нарочен план за съвместни действия като уточняване  дневния ред забъдещи срещи с делегация от Турция в Бургас. Предвидена беи  подготовка за бъдещо посещение на Областния управител на Одрин в Бургас. Изразенобе общото желание за провеждане в бъдеще на по-чести срещи между българскатастрана и Областните управители на Одрин и Къркларели, с цел разкриване на новивъзможности за сътрудничество и разработване на нови проекти, като  изготвяне на Инвестиционен модел за ОбластБургас с помощта на Българската агенцията за инвестиции /БАИ/ в София запо-добрата информираност на очакваните инвеститори от турска страна за конкретните възможности иусловия, които предлага  нашата страна. Предвидени бяха съвместни контролнидействия за  подобряване пътнатаинфраструктура в участъка ГКПП – Дерекьой – М. Търново. Предвидено бе и проучване интересите и нагласите на бизнеса запровеждане на съвместна българо–турска бизнес конференция и провеждане на съвместнитърговски изложения в общи панаирни палати. И в бъдеще ще продължат срещите с ръководството нарегионалния клон на Турско – българската търговско – индустриална камара вБургас.
В заключение и предвид краяна мандата и окончателното отпътуване на г-н Джем Улусой от Бургас,Областният  управител Павел Мариновнай-сърдечно му благодари за положените усилия за развитие на приятелскитевзаимоотношения, за помощта, която винаги е оказвал при необходимост и за това,че  с цялостната си дипломатическа работае допринесъл за  укрепване развитието надвустранното сътрудничество между нашите две приятелски страни .
В знак на благодарност и заспомен от престоя му в Бургас Павел Маринов връчи на г-нУлусой  златния „Почетен знак на Областния управител”. Г-н Генералният консул сърдечно благодари за оказания ме радушенприем и пожела успехи на Областния управител и нахората от Бургаска област както и на всички,които спомагат за развитие и усъвършенстване на добросъседското сътрудничествомежду България и Република Турция. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар